Bsone
Image default
Eten en drinken

Op Zoek naar de juiste voeding

Het fodmap dieet Oldenzaal kan helpend zijn bij verschillende klachten. Bij dit dieet is het hoofddoel om er achter te komen of er voedingsstoffen zijn die uw darmen steeds prikkelen. Dit wordt gedaan door steeds bepaalde voedingsstoffen weg te laten. Zo eet u een periode geen gluten en daarna bijvoorbeeld een periode geen lactose. Het is aan u om bij te gaan houden of u verschil merkt qua buikpijn, verstopping en andere klachten. Zodra u verschil merkt, weet u aan welke voedingsstoffen het ligt en kunt u die voortaan vermijden. Als het goed is zijn alle klachten dan sterk afgenomen of zelfs verminderd.

Een passend schema met gezond eten

Wij begrijpen dat het lastig is om zelf een plan op te stellen. Hier kan een diëtiste u goed bij helpen. Zij heeft precies zicht op welke voedingstoffen er in welk eten zit en kan dus een schema maken waarin u lekker en gevarieerd eet, maar toch elke keer bepaalde voedingstoffen weg laat. Dat is dus het principe van het fodmap dieet Oldenzaal. Het is wel erg van belang dat u zich strak aan het schema houdt. Wanneer u dat niet doet, komt u er nooit achter welke voedingsstoffen het probleem zijn. U mag dus absoluut niks anders eten dan dat het schema u verteld.

Een eigen contactpersoon over voeding

Als u toch ergens heel veel zin in heeft, kunt u uw diëtiste een berichtje sturen met de vraag of u dat mag eten. Wanneer zij groen licht geeft kan het, maar anders niet. U moet dit even volhouden voor u zelf. Alleen op deze manier komt u er namelijk achter wat u dwars zit. Het fodmap dieet is een erg slimme methode die ook niet lang hoeft te duren. Zo komt u er in relatief korte tijd achter wat het probleem is. Wanneer dat bekend is kunt u daar naar gaan handelen en zullen de klachten weg blijven. U zult weer een normale stoelgang krijgen en de buikpijn is verleden tijd.