Bsone
Image default

Is er sprake van een reorganisatie? Is er ruzie tussen een medewerker en een leidinggevende die niet meer opgelost kan worden? Kun je door ziekte niet meer bij je huidige werkgever aan de slag? Of wil je als medewerker graag verder ontwikkelen, maar kan dit niet meer in dit bedrijf. Kortom het gaat niet meer bij je huidige werkgever. Dan is outplacement de oplossing.

Met outplacement neem je definitief afscheid van je oude werkgever en ga je opzoek naar een nieuwe functie. Dit is niet altijd leuk, maar op deze manier kunnen werkgever als werknemer op een nette manier afscheid nemen.

Er zijn verschillende bureaus gespecialiseerd in outplacement. Een outplacementbureau helpt de werkgever met het opvangen, begeleiden en adviseren van werknemers bij het vinden van een nieuwe baan en helpen de werknemers in hun zoektocht naar een nieuwe baan door het assessment heen.

Wat zijn de voordelen van outplacement? Een outplacementtraject kan goedkoper zijn dan een normale ontslagprocedure. Door outplacement kun je juridische kosten of een hoge ontslagvergoeding voorkomen. Verder kan het beter zijn voor de reputatie van het bedrijf, omdat de werknemer op een goede manier afscheid neemt. Ook zal het huidige personeel meer tevreden zijn als er op een nette manier wordt omgegaan met mensen die weggaan.

En de nadelen? Het enige nadeel van outplacement zijn de kosten van het outplacementbureau. Deze kosten kunnen zijn opgebouwd uit de uren van de adviseur, de duur van het traject of aan het eindresultaat en zijn soms niet goedkoop. Maar deze kosten zijn het zeker waard, want mensen met outplacement vinden vaak sneller een baan. Bovendien wordt de van mensen met outplacement vaak beter betaald dan die van mensen die niet voor outplacement hebben gekozen.

Al met al is het zeker de moeite waard om outplacement te overwegen in plaats van ontslag.

https://loopbaannederland.nl/

Related posts

Allerlei printgelegenheden

Oh nee, een virus op mijn pc!

4 tips om beter vindbaar te worden op internet