Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

De toekomst is 3D

De afgelopen jaren hebben we veel grote veranderingen gezien op het gebied van technologie, 3D-printen is er hier één van. Het is op de consumentenmarkt nog niet helemaal aangeslagen en het is daarom ook moeilijk om echt in te kunnen schatten hoe groot deze ontwikkeling is. Op dit moment zijn het dus vooral bedrijven die er gebruik van maken, hier zijn een aantal redenen waarom zij kiezen om te produceren met een 3D-printer.

 

Ontwerpen

Voor je een product kan produceren is er eerst een lange testfase, hierin gaan veel verschillende prototypes in om, met een 3D-printer is het makkelijk om een ontwerp te maken en hierdoor ook te visualiseren, het gaat snel, er zijn minder materialen voor nodig en het is ook nog eens makkelijk aan te leren. Een 3D-printer in combinatie met een lasermachine voor andere materialen is een goede combinatie voor design en ontwerp.

 

Aanpassen

Een 3D-ontwerp is gemakkelijk aan te passen, hierdoor kan je snel kleine aanpassingen maken in het ontwerp dat je wilt printen. Als je een kleine fout zit in het ontwerp die je ziet na het printen, kan je het zo weer aanpassen en opnieuw printen. Waardoor het dus flexibel is maar het geeft ook geen hoge kosten van het materiaal dat wordt gebruikt. Het is ook perfect voor speciale verzoeken of als mensen een gepersonaliseerd product willen hebben, het is allemaal zo aangepast en uitgeprint.

 

Voorraad

Een 3D-printer zorgt voor minder voorraad, er hoeven niet allerlei verschillende materialen te worden gekocht om het te produceren, alleen wat de 3D-printer zelf nodig heeft, dit zorgt ervoor dat je ook minder afhankelijk bent van andere partijen die jou materialen leveren. De gevolgen hiervaan zijn dat er minder afval is van de productie en dat er door het lagere aantal materialen er ook minder transport is van deze producten, wat weer beter is voor het milieu.

 

De 3D-printer is de toekomst lijkt het wel, het enige is nu wel dat er op de B2B-markt wel gebruik van wordt gemaakt maar op de B2C-markt moet het allemaal nog opgang komen. Dit is ook het geval geweest met andere producten, die uiteindelijk wel een hit werden bij het grote publiek. De kans is groot dat over een aantal jaar, als de prijs van een 3D-printer flink dalen, we vaker zullen zien bij iemand thuis. Tot die tijd is er altijd nog de betrouwbare en beste inkjet printer, waar we op dit moment ook nog niet helemaal zonder kunnen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/