Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

4 tips om beter vindbaar te worden op internet

Beter vindbaar zijn op internet. Ieder bedrijf wil het, maar lang niet iedereen weet hoe dat precies te realiseren is. En dat is jammer, want wanneer je niet vindbaar bent op internet, dan loop je in potentie veel omzet mis. Tijd dus om daar verandering in te brengen. Je wilt beter vindbaar worden op internet, en dat kan gelukkig. Zonder dat je daarvoor al te veel geld moet uitgeven. Wij geven je 4 tips om met jouw bedrijf beter vindbaar te worden op internet.

Kies je zoekwoorden zorgvuldig

Welke zoekwoorden of zoektermen beschrijven jouw product en organisatie, en op welke manier ga je daarmee de doelgroep aanspreken? De inhoud van een eigen website is essentieel. Je wilt worden gevonden in de zoekmachine, en bij voorkeur op de zoekopdrachten die dicht bij jouw product of dienst liggen. Dit zorgt er namelijk niet alleen voor dat je beter vindbaar bent op het internet, maar je ontvangt ook nog eens meer relevante bezoekers op je website. Grote kans dat je met de juiste zoekwoorden meer verkeer én conversies op je website genereert.

Een snelle, geoptimaliseerde website

Als iets vervelend is, dan is het wel trage website. Een website die niet optimaal functioneert, is doorgaans rijp voor een hoge bounce rate. Dit betekent dat bezoekers direct na binnenkomst op je website alweer vertrokken zijn. Optimalisatie van je website is daarom essentieel. Naast het feit dat een snelle website de gebruiksvriendelijkheid sterk verbetert, scoort de geoptimaliseerde website ook nog eens veel beter in de zoekmachine. Je bent beter vindbaar op het internet en bezoekers blijven langer hangen om langs meerdere pagina’s te surfen. Check bijvoorbeeld de ‘grootte’ van afbeeldingen, kies voor web caching en maak je website beveiligd.

Mobile responsive website

Steeds meer online verkeer loopt via een mobiel device. Heb je enig idee hoe jouw website er op een mobiel of tablet uitziet? Het is namelijk goed mogelijk dat je website een hele andere uitstraling heeft gekregen, afbeeldingen door elkaar staan en tekst is verschoven. Dodelijk! Zeker nu Google een mobile first index heeft gekozen. Dit betekent dat mobiele websites beter scoren in de zoekmachine. Tijd om aan de slag te gaan: maak je website mobile responsive.

Linkstructuur op je website

Veruit de meeste websites kennen meerdere pagina’s. Het verband tussen diverse pagina’s is echter niet altijd duidelijk, en dat heeft gevolgen voor de vindbaarheid in zoekmachines. Door backlinks te plaatsen op diverse pagina’s, en zo structuur te geven aan je website, zorg je ervoor dat een zoekmachine eenvoudig verbanden legt. Dit zorgt voor een verbeterde vindbaarheid van de website op internet.