0

Gratis je auto verkopen

Je auto verkopen kan op allerlei manieren en welke de beste is hangt sterk af van je persoonlijke voorkeur. Indien je snel wil beschikken over geld dan is het raadzaam om een andere verkooptechniek te hanteren dan wanneer je het maximale uit de verkoop wil halen. Snel je auto verkopen is geen enkel probleem maar in de meeste gevallen krijg je er toch minder voor terug. Tegenwoordig is er ook een combinatie te vinden van en snel verkopen en een leuke prijs. Lees in dit artikel meer over de mogelijkheden en verschillende technieken.

Auto verkopen via een autoveiling

Nog niet zo heel lang bestaat de online autoveiling. Dit is een nieuwe manier van verkopen. Bij een veiling denk je meteen aan iets waarbij je verplicht bent te verkopen tegen het hoogste bod. Bij de online veiling is dat echter niet het geval. Je bent en blijft zelf de baas over je eigen auto en bepaalt zelf of je akkoord met het hoogste bod en of je daar ook je auto voor wil verkopen. Het voordeel is dat je snel je auto verkopen kunt. Een ander voordeel is dat je ook een goede prijs voor je auto terug krijgt. De kracht van de autoveiling is dat ze beschikken over een groot netwerk aan autobedrijven. Wanneer jouw auto in de veiling komt te staan dan worden er bij sommige autoveilingen ruim 5000 autobedrijven op de hoogte gebracht. De bedrijven kunnen meteen beginnen met bieden en zodra de veiling is afgelopen dan wordt het hoogste bod bekend gemaakt. Op dat moment bepaal je dus of je de auto wel of niet wil verkopen. Ga je akkoord met het bod dan kun je meteen de auto verkopen.

Er zijn een aantal autoveilingen op internet te vinden. Niet allemaal hebben ze dezelfde spelregels. Er zijn gratis en niet gratis autoveilingen. Je kunt dus gratis je auto verkopen wanneer je een gratis veiling inzet voor de verkoop. De betaalde autoveilingen en de gratis varianten zijn vrij eenvoudig te onderscheiden. De niet betaalde varianten hebben namelijk duidelijk op de site staan dat er geen kosten berekend worden voor de veiling of voor de verkoop. Kijk daarom goed op welke site je zit.

Advertentiesite

Iedereen heeft vast wel eens iets verkocht op een advertentiesite. Ook daar kun je de auto verkopen voor een leuk bedrag. Echter moet je er wel rekening mee houden dan mensen uit zijn op koopjes. De vraagprijs wordt zelden uitgekeerd. Mensen dingen graag af en bovendien ben je bij veel advertentiesites te maken met handelaren. Wees duidelijk en correct in je advertentietekst. Bereid je goed voor op een eventuele koper. Houdt er tevens rekening mee dat de koper niet komt opdagen of dat hij terug kan komen wanneer de auto niet bevalt of dat er iets stuk blijkt te zijn.

Tips en tricks

Het is altijd belangrijk om goede foto’s te maken van je auto. Hoe beter de foto’s, hoe sneller je de auto verkoopt en hoe meer je ervoor terug kunt krijgen. Een foto zegt meer dan 1000 woorden. Heb je een kras, deuk of ander minpunt, maakt dan een goede en duidelijke foto hiervan. Dit kan mensen alsnog laten beslissen om langs te komen. Komen de mensen langs om de auto te kopen en komen ze er dan achter dat er schade aanwezig is, dan kan het zijn dat ze of de auto niet meer willen of dat je iets moet zakken met de prijs. Wees daarom vooraf duidelijk over wat er aan de auto mankeert.

Ook een goede verkooptekst met positieve punten is handen om erbij te hebben. Zet alle positieve punten op een rijtje. Denk hierbij aan bijvoorbeeld recent banden vervangen of recentelijk een onderhoudsbeurt gehad of nieuwe apk. De pluspunten mogen zeker genoemd worden want dit zal de koper eerder over de streep trekken. Wat er niet bij staat is er niet. Heb je bijvoorbeeld niet vermeld dat er een cruisecontrol aanwezig is dan gaat men er vanuit dat die optie niet aanwezig is. Als men kan kiezen tussen jouw auto waarbij het misschien wel aanwezig is maar niet staat vermeld en bij een ander die het wel heeft vermeld, dan kan de ander de auto sneller verkopen wanneer iemand tussen de twee auto’s twijfelt.