Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Hulp bij een reorganisatie

Economisch moeilijke tijden betekenen ook moeilijke tijden voor werkende mensen. Je bent misschien toch niet helemaal zeker van je baan en een grote reorganisatie ligt op de loer. Toch moet je je proberen hierdoor niet te laten kisten want er zijn nog veel andere mogelijkheden die je kunt ontplooien waarmee er ook bij een reorganisatie meer dan genoeg mogelijkheden zijn. Klik hier voor meer informatie.

Mocht je dan toch ontslagen worden, is het wellicht goed om te weten dat je ook rechten hebt. Soms bieden bedrijven je een ontslagregeling, welke vaak gepaard gaat met een bepaald geldbedrag. Soms bestaat er ook de mogelijkheid om aan de slag te kunnen met een outplacementbureau en dat is misschien nog wel een betere optie. Een gouden handdruk lijkt namelijk misschien in eerste instantie erg aantrekkelijk, maar levert je op de langere termijn veel minder op. Het levert je namelijk niet direct een nieuwe baan op en wanneer je bij een outplacementbureau terecht kunt, zullen zij je begeleiden naar een nieuwe baan, eventueel met een opleiding. Dat staat natuurlijk ook vele malen beter op je cv dan dat je thuis hebt gezeten met je ontslagregeling. Uiteraard is het natuurlijk ook beter dan niets, maar het is altijd goed om je opties zo zorgvuldig mogelijk te bekijken.

Het is in ieder geval belangrijk om niet bij de pakken neer te gaan zitten en jezelf proberen te blijven ontwikkelen. Wanneer je zelf ook al je mogelijkheden ontplooit, staat dit natuurlijk ook veel beter bij een toekomstige werkgever dan dat jij alleen maar thuis zit. Denk hierbij aan een cursus of een opleiding. Ook vrijwilligerswerk is een goede manier om jezelf te ontplooien en staat bovendien ook altijd goed op je cv. Kortom laat je niet teveel kennen en zorg dat je lekker bezig blijft en snel weer aan het werk kunt. Lees hier meer over dit onderwerp. 

http://www.carrierepoort.nl