Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Waterschade aan je Iphone 7. Hoe los je dat op?

Het bijzondere aan de Iphone 7 is dat hij helemaal waterdicht is. Op het internet staan talloze artikelen en spectaculaire filmpjes waarin de telefoon in het water ligt en het gewoon nog blijft doen. Je kunt dit toch beter niet zelf gaan uitproberen. De waterdichtheid valt namelijk niet binnen de garantie, en het kan dus zijn dat deze na verloop van tijd minder wordt. Hoewel waterschade aan de Iphone 7 dus minder vaak voorkomt dan aan andere smartphones is het zeker niet onmogelijk. Dit moet je doen als het toch gebeurt.

 

Waterschade herkennen

Gezellig jouw ‘waterdichte’ Iphone 7 laten zwemmen is dus niet aan te raden. Het probleem met waterschade is dat je niet altijd weet of je telefoon nu beschadigd is of niet. Hem aanzetten en kijken of hij het nog doet is een heel slecht idee, omdat je zo kortsluiting kan veroorzaken. Ook kan het zijn dat de telefoon het nog gewoon doet, maar dat vanbinnen zich langzaam corrosie ophoopt, waardoor de telefoon na verloop van tijd toch instort. Iphone heeft hier een oplossing voor. Net als andere recente Iphones bevat de Iphone 7 waterschade indicatoren, die rood oplichten wanneer de telefoon van binnen nat wordt.

Uitzetten

Als je Iphone 7 toch waterschade heeft opgelopen, dan is het van belang dat deze zo goed mogelijk droogt. Water in een elektrisch apparaat geeft natuurlijk kortsluiting. Als er dus water je Iphone binnendringt is het zaak om hem zo snel mogelijk uit te zetten. Je kan bij de Iphone 7 de batterij er niet uithalen en het is bovendien gevaarlijk om dit zelf te proberen. Laat dit dus over aan een expert.

 

Drogen

Je kunt hem een aantal uur in een bak droge rijst doen om te helpen drogen. De rijstkorrels zuigen namelijk het vocht op. Droog je Iphone nooit met warmte, bijvoorbeeld in de oven of met een föhn.

 

Snel handelen

Bij waterschade is het zaak om snel te handelen. Als je denkt dat het nodig is, kan je dus beter zo snel mogelijk een reparatie bedrijf bellen.Je naar Apple gaan of een ander reparatiebedrijf kiezen. Bij een reparatie bedrijf maken ze de Iphone open en verwijderen ze met speciale apparatuur de eventuele corrosie die kan zijn ontstaan op het moederbord. Uiteraard zorgen ze ervoor dat de telefoon helemaal droog is voordat ze hem weer in elkaar zetten.

Garantie

De Iphone 7 heeft een jaar garantie, maar dit geldt niet voor schade dat is ontstaan door ongelukken. Hoewel je met een AppleCare abonnement je twee keer tegen een gereduceerd tarief schade kan laten repareren dat wordt veroorzaakt door een ongeluk, geldt dat juist weer niet voor waterschade. Als je waterschade hebt kun je kiezen om de telefoon te laten repareren door Apple zelf, wat vrij duur is, of door een ander computer reparatiebedrijf, wat vaak goedkoper is. Als je niet voor Apple kiest, dan vervalt wel je garantie, dus je zult moeten afwegen of dit nog de moeite waard is.

https://www.pcrefresh.com/computer-reparatie/

Related posts

Webcam cover bedrukken

De toekomst is 3D

Vergelijken van ooglidcorrecties