Bsone
0

Allerlei printgelegenheden

Printers zijn tegenwoordig onmisbaar geworden. We gebruiken ze dan ook voor van alles en nog wat, zeker in combinatie met onze geliefde computers. Ook in de industrie wordt er veel gebruik gemaakt van printers, zoals een codeer printer. Deze codeer printers worden voor veel doeleinden ingezet, bijvoorbeeld een barcode printen. Vooral in de voedselindustrie is dit natuurlijk erg belangrijk, omdat op die manier goed na te gaan is waar een product vandaan komt en hoe het is geproduceerd en waar. Indien er dan dus iets mis is met het product, kan er eenvoudig worden gekeken naar de barcode en kan deze worden afgelezen indien nodig.

Een barcode is een ontzettend belangrijk onderdeel van een verpakking. Er zijn dan ook wereldwijd wel meer dan vijf miljoen individuele streepjescodes in gebruik. Het patent op de barcode, in het Nederlands ook wel een streepjescode genoemd, is echter helemaal nog niet zo oud. Dat werd namelijk pas in oktober 1952 toegekend. Echter was de behoefte aan barcodes er natuurlijk al voor die tijd. De kruidenierszaken, later de supermarkten, waren behoeftig aan een systeem waarmee voorraden en prijzen eenvoudig konden worden bijgehouden. De moderne streepjescode ontstond in 1948, toen een Amerikaanse student aan het werk ging om een zogenaamd automatisch productinformatie systeem te ontwikkelen. Daarvoor werd er ook al gebruik gemaakt van ponskaarten, maar dit ging natuurlijk niet automatisch en leverde in die zin dan ook geen werkverlichting op.

Na de goedkeuring van het patent in 1952 duurde het echter nog ruim twintig jaar voordat het systeem algemeen in gebruik werd genomen. De eerste streepjescode van algemeen gebruik was te vinden op een pakje Wrigley’s kauwgom bij Marsh’s supermarket in Troy, in de staat Ohio. In de jaren 70 van de 20e eeuw raakte de streepjescode steeds meer ingeburgerd en tegenwoordig zijn nagenoeg alle producten voorzien van een streepjescode.

http://www.kba-metronic.com/