Bsone
0

Berekenen van salarissen en andere salarisadministratie

De salarisadministratie is een klus die in elk bedrijf met personeel moet plaatsvinden. Kleine ondernemers doen dit vaak zelf en hebben geen aparte afdeling of werknemers die dit voor hen kunnen doen. Dat is natuurlijk ook bovendien een vrij prijzige aangelegenheid, maar er zijn gelukkig ook mogelijkheden om dit uitbesteden. Wanneer je bijvoorbeeld te maken hebt met een ingewikkelde cao, bijvoorbeeld de CAO schilders, kun je natuurlijk ook alle hulp gebruiken die je kunt krijgen. 

Er zijn dan ook veel salarisservices die je als ondernemer kunt inhuren om de salarisadministratie aan uit te besteden. Zelfs simpele dingen zoals een bereken salaris kan voor een drukke ondernemer eigenlijk teveel zijn. Als ondernemer is het natuurlijk ook eigenlijk het fijnst als je je kunt richten op de zaken die er voor jou het meest toe doen en dat is natuurlijk het ondernemen zelf. De salarisadministratie echter is natuurlijk ook heel belangrijk en moet ook zeker worden gedaan.

Het lijkt misschien in eerste instantie wel goedkoper om dit allemaal zelf te blijven, maar dat is niet noodzakelijker wijs waar. Jij hebt als ondernemer waarschijnlijk ook niet al het verstand van de wereld op het gebied van de salarisadministratie. Daardoor kan een dergelijke taak onnodig lang duren en moet je er tijd in steken die je eigenlijk misschien niet hebt. Jouw tijd is immers toch ook geld waard, al denk je misschien dat jij dus eigenlijk ‘gratis’ de salarisadministratie kan doen.

Bovendien liggen fouten dan natuurlijk ook op de loer. Voor je werknemers is het natuurlijk vooral vervelend dat zij hun geld niet op tijd of niet correct ontvangen. Voor de belastingdienst, waarbij je natuurlijk ook een uitdraai van je salarisadministratie moet aanleveren, is het echter niet te vergeven en zou dit je nog weleens op een dure boete kunnen komen te staan omdat aangeleverde informatie niet klopt.

http://www.cbbs.nl