Bsone
0

Het aanschaffen van een legitieme licentie

Wanneer je een licentie gaat aanschaffen dan kan je dit bij vele verschillende partijen doen. Toch is het soms twijfelachtig of deze aanbieder daadwerkelijk legitiem is. Om hierachter te komen kan je ervoor kiezen om op onderzoek uit te gaan.

De aanschaf van een legitieme licentie

Veel mensen hebben geen idee waar ze een licentie kunnen aanschaffen. In feite zijn er erg veel aanbieders waar je een licentie kun aanschaffen. Tuurlijk in het eerste geval denk je meteen aan Microsoft. Naast Microsoft zijn er nog veel meer aanbieders en in de meeste gevallen zijn deze een stuk voordeliger. Maar hoe weet je nu zeker dat je de licenties die deze partijen aanbieden nu daadwerkelijk kunt gebruiken? In veel gevallen ga je er eigenlijk al van uit dat een partij betrouwbaar is, toch kan dit weleens anders zijn. De kans is groot dat wanneer een aanbieder een erg lage prijs aanbiedt dat hier een luchtje aan zit. Dit hoeft natuurlijk niet maar voor de zekerheid is het goed om dit te controleren. Dit kan je in eerste instantie al vaak door het lezen van reviews of het nakijken van de website er al achter komen of deze partij daadwerkelijk legitiem is. In sommige gevallen is dit lastig te onderscheiden en de kans is dan ook aanwezig dat je het onderscheidt moeilijk kan maken. Het is dan altijd goed om zaken zoals het KvK nummer te controleren en of ze bijvoorbeeld een ingeschreven staan bij de aangegeven keurmerken. Tuurlijk kan het zijn dat er een afbeelding van dit keurmerk op de website staat echte betekend dit nog niet meteen dat ze hier ook ingeschreven staan.

Weet waar je naar opzoek bent

De zijn behoorlijk wat licenties die worden aangeboden, maar naar welke licentie ben jij nu eigenlijk opzoek? Is dit bijvoorbeeld een windows 10 licentie of wil je een office 2016 licentie? Breng voor jezelf altijd eerst in kaart welke licenties je daadwerkelijk allemaal nodig hebt, het kan maar zo zijn dat je hiervoor een compleet pakket kunt aanschaffen en hiermee een stuk voordeliger uit bent. Kies voor legitimiteit en voorkom problemen in de toekomst.

https://softwarelicense4u.com/nl/