Bsone
0

Het verwijderen van een tattoo

Een tattoo is een vorm van lichaamsversiering. Mensen nemen een tattoo omdat ze er een betekenis aan hebben hangen, of gewoon omdat ze het mooi vinden. Een tattoo is echter wel een permanente lichaamsversiering en soms krijgen mensen daar toch spijt van. Je kunt er dan voor kiezen om te leven ermee of om een andere afbeelding ervan te laten maken. Je kunt er ook voor een je tattoo verwijderen. Dat kost even moeite maar is gelukkig niet per se onmogelijk. Met laser technologie is een tattoo weglaseren gelukkig zeker geen onmogelijke opgave.

Een tattoo kan dus worden verwijderd met behulp van laser. Lasertechniek is eigenlijk gewoon heel fel licht. De inkt in de tattoo nemen het licht op en breken daarmee de kapsels open. Dit maakt dat de inkt in heel kleine kleintjes uit elkaar valt. Je eigen lichaam en afweersysteem doen vervolgens de rest van het werk en ruimt deze deeltjes netjes op.

Hoe goed dat gaat, hangt natuurlijk ook af van een aantal factoren. Zo zijn donkere kleuren in tattoo’s eigenlijk het eenvoudigst te verwijderen. Dit zijn de kleuren, donkergroen en donkerblauw. Andere kleuren zijn ook te verwijderen, maar vaak wel wat minder succesvol. De huid zal ook nooit meer helemaal gaaf worden, maar toch is het mogelijk om met behulp van lasertechnologie een groot deel van de tattoo te verwijderen. Er zijn dan ook meerdere behandelingen nodig, gemiddeld 6 tot 10 behandelingen. Vaak zitten er 1 tot 2 maanden tussen die behandelingen. Houd er ook rekening mee dat een dergelijke behandeling pijnlijk kan zijn. Veel mensen ervaren de behandeling met laser als pijnlijker dan het zetten van de tattoo zelf.

Daarom is het ook erg belangrijk dat je goed nadenkt voordat je een tattoo laat zetten. Bij spijt zijn er mogelijkheden, maar voorkomen is beter dan genezen.

http://www.clinic63.nl