Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Een kapot raam

Glas, het is tegenwoordig een materiaal dat vaak en veelzijdig wordt ingezet. Zo hebben we tegenwoordig zelfs gebouwen die bijna alleen maar uit glas bestaan, zoals de beroemde wolkenkrabbers. Hoe anders was dat vroeger, toen glas duur was om te produceren. En dat terwijl het glas toen nog niet eens doorzichtig was en dus eigenlijk ook niet echt voor dezelfde doelen als tegenwoordig kon worden ingezet. Bovendien was een reparatie glas ook een hels karwei en vaak niet eens mogelijk. Tegenwoordig is dat gelukkig totaal anders en zijn er vele mogelijkheden. Zo heeft een ruit tegenwoordig vaak niet eens per se vervanging nodig maar kun je vaak ook af met een reparatie. Vooral voor zaken als autoruiten is dat natuurlijk erg prettig.

Natuurlijk sneuvelen er ruiten waar er geleefd wordt. Waarschijnlijk heeft iedereen weleens een kapotte ruit gehad, al dan niet door eigen schuld. Veel verzekeringen, zoals de aansprakelijkheidsverzekering of de opstal- of inboedelverzekering bieden een raam kapot verzekering, wat natuurlijk erg prettig is. De kosten van een reparatie van een ruit kunnen namelijk best wel oplopen en dan is het natuurlijk wel zo prettig als je niet helemaal alleen voor die kosten moet opdraaien.

Voordat een verzekering tot uitkering overgaat, is het voor hen natuurlijk wel belangrijk om te bepalen of het raam door eigen schuld kapot is of niet. Een ongelukje zit in een klein hoekje en kan vaak goed mee in de verzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een bal door de ruit van je buurjongen of een ongelukje met een huisdier. Echter wanneer je bijvoorbeeld zelf je sleutel in het slot laat zitten en de deur achter je dicht valt, dan is dat natuurlijk wel je eigen schuld en kun je vaak geen aanspraak doen op je verzekering. Wees dus voorzichtig met je glas en voorkom zo kosten.

 

 

http://www.glasned24.nl