Bsone
0

Oude woontrends herleven

Een huis is voor iedereen anders, de een hecht veel waarde aan de nieuwste woontrends en de ander blijft bij zijn eigen stijl. Het leuke hieraan is dat er een verscheidenheid aan huizen ontstaat. Zowel de buitenkant kant van het huis als het interieur. Zo kan het zijn dat er buren naast elkaar wonen met totaal andere huizen. Modern en klassiek wisselen elkaar af. De woontrends veranderen ook steeds, waardoor sommige ouderwetse meubels of objecten weer herleefd worden waardoor het klassiek weer dichter bij het modern komt.

 

Zo wordt er voor gekozen om moderne inrichtingen te combineren met klassiek, door bijvoorbeeld een openhaard in het huis te nemen. Zo combineer je iets van vroeger met nu. Ook is het mogelijk om er voor te kiezen voor vintage meubels, deze worden door fabrikanten oud gemaakt zodat men het gevoel van die bepaalde jaren krijgt. Maar dit is niet het enige wat herleeft wordt, zo worden er oude stoelen opnieuw gestoffeerd waardoor er nog jarenlang genoten kan worden van deze stoelen. Ook oude meubels worden geverfd, deze worden dan in de kleur van het moment geverfd, waardoor dit een mooie combinatie is van modern met klassiek.

 

Maar ook de buitenkant van het huis is wordt steeds vaker bekleed met oude technieken. Rieten daken bijvoorbeeld, deze trend wordt herleefd waardoor een nieuw huis een authentieke uitstraling krijgt. Zo is het mogelijk om het huis buiten aan te kleden als een oude boerderij en dat het vervolgens binnen heel modern is. Dit geeft een mooi contrast weer en laat ook tevens zien dat oude dingen niet direct slechter zijn. Rietdekker is een eeuwen oud ambacht, dat nog door sommige bedrijven met passie wordt uit gevoerd. Doordat er veel verbeteringen hebben plaatsgevonden voor rietendaken is het zeker tegenwoordig, zeer aantrekkelijk om een rietendak te laten aanleggen. Dit kan tijdens het bouwen van een huis gedaan worden maar ook het is mogelijk om van dakpannen naar riet te gaan.

http://www.rietwerk.nl/