Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Virtual reality: wat is het en hoe werkt het?

De term virtual reality hoor je tegenwoordig steeds vaker voorbij komen op tv en op het internet. Wat de term virtual reality inhoudt, dat is voor sommige mensen nog niet helemaal duidelijk. Zou jij graag meer willen weten over virtual reality? Lees dan vooral hier verder.

Hoe zit dat precies?

Hoe de techniek van virtual reality precies in elkaar zit is lastig om uit te leggen. Wel kunnen we je vertellen wat virtual reality inhoudt, en wat de mogelijkheden zijn van virtual reality. Virtual reality betekent eigenlijk dat je door middel van een computer en een bril onder wordt gedompeld in een virtuele wereld die levensecht lijkt. Beelden en geluiden zorgen ervoor dat de situatie waarin je je op dat moment bevindt de werkelijkheid lijkt. Het is dan ook niet voor niks dat virtual reality ook wel schijnwerkelijkheid wordt genoemd. Natuurlijk bevindt je je in het echt niet in die wereld, maar het lijkt wel zo omdat je door de bril en de geluiden volledig wordt afgesloten van je huidige omgeving.

Functioneel

Virtual reality kan behoorlijk functioneel zijn, het wordt heus niet alleen maar toegepast voor games en films, al is dat wel waar virtual reality het meest om bekend staat. Waarschijnlijk heb jij vast weleens een game gespeeld waarin de virtuele werkelijkheid werd nagebootst. Of een film gezien met een speciale bril, waardoor je het gevoel kreeg dat de beelden van die film levensecht waren. Maar wist je dat virtual reality ook wordt toegepast bij het trainen van militairen? Heel wat militairen worden tegenwoordig getraind met de bekende virtuele bril Oculus Rift.