Bsone
Image default
Computers / Internet / Web Design and Development

Wordscraper

Wordscraper is een Scrabble-stijl woordspel beschikbaar als een Facebook-applicatie. Het is gemaakt door de gebroeders Agarwalla Rajat en Jayant, de makers van Scrabulous, en verschilt van Scrabble door het ontbreken van een vast borddesign of tegeldistributie, in plaats daarvan wordt de gebruiker gevraagd om zijn eigen spel te kiezen.

Wordscraper stelt gebruikers in staat om een bord en tegelset naar keuze te maken. Gebruikers kiezen zelf waar de premium vierkantjes op het bord worden geplaatst. Premium vierkantjes variëren van 2x tot 5x letterscore en 2x tot 5x woordscore. Gebruikers kunnen ook de verdeling van de tegels kiezen, inclusief de hoeveelheid van elke letter en de score voor elke letter. Gebruikers zijn vrij om de regels die ze hebben gemaakt te delen met andere spelers.

Het is niet mogelijk om de layout van het Scrabble-bord opnieuw te maken met behulp van dit proces, of een ruwe benadering van het bord – door te proberen dit te doen of een opgeslagen Scrabble-achtige layout te gebruiken, resulteert dit in een “Sorry, dit bord is niet toegestaan” bericht of in het spel dat automatisch wordt veranderd in Wordscraper Standard. Deze beperkingen werden opgelegd als onderdeel van een wettelijke regeling van een door Hasbro aangespannen zaak over het auteursrecht van het Scrabble-spel.

Verschillen met Scrabulous
Naast de mogelijkheid om spellen op maat te maken, verschilt Wordscraper onder andere op een aantal punten van Scrabulous:

Ronde tegels en ‘vierkanten’ zijn als optie verkrijgbaar: tot december 2008 was de vierkante versie niet beschikbaar.
Premium ‘vierkantjes’ zijn opnieuw gekleurd.
De verdeling van de tegels kan worden aangepast.
Tegels hebben geen scores gemarkeerd op de tegels.
De tegelverdeling kan in het spel worden bekeken.
Standaard tegelverdeling en scores zijn verschillend (hoewel sommige waarden hetzelfde zijn)

https://page.co/50Xa