Bsone
Image default
Electronica en Computers

Hoe werkt een Apple iMac nou precies?

Heeft u al eens kennis gemaakt met de Apple iMac? Dit is zowel een desktop computer als monitor in één! En werkt met het Apple besturingssysteem Mac OS. Dit is toch weer wat anders dan u wellicht gewend bent, als Windows gebruiker. In dit artikel leggen we je uit hoe het is om te werken met een Apple iMac en welke voordelen en nadelen dit apparaat biedt ten opzichte van een gewone desktop met een los beeldscherm. 

Hoe werkt de Apple iMac

Zoals hierboven al genoemd werkt de iMac op het besturingssysteem Mac OS. Omdat dit een andere manier is waarop programma’s worden aangestuurd, zult u in het begin moeten wennen om met de computer te leren werken. Wanneer u al ervaring met Apple heeft, zoals een iPad of MacBook, zult u echter al heel veel herkennen en bent u in no time gewend aan het werken op de iMac. Een iMac is wanneer je gewend bent om hiermee te werken, een stuk prettiger in gebruik dan een Windows desktop. Dit heeft meerdere achterliggende redenen. Waarbij goede door Apple zelf ontwikkelde software en een fantastisch beeldscherm voor velen de grootste pluspunten zijn van werken met een iMac. Ook het design is een doorslaggevende factor voor velen.

Qua hardware kun je eigenlijk alles met een iMac doen. Van internetten, e-mailen tot en met bewerken van foto’s en video’s. Bij het aankopen van een iMac moet je erop letten dat je een iMac koopt die past bij je gebruikerswensen. Op de goedkoopste iMac kun je namelijk niet snel video’s bewerken of ontzettend zware programma’s draaien. Wanneer je dit wel wenst, kun je kijken in de productomschrijving of vragen aan de webwinkel/ medewerker of de iMac die je op het oog hebt geschikt is voor alle toepassingen waarvoor je deze wil gaan gebruiken.

Wat werkt er bijvoorbeeld anders aan een iMac

Wanneer je op zoek bent naar een bepaalde applicatie, moet je op een andere manier hiernaar zoeken. Het staat net weer anders aangegeven. De gebruikte terminologie kan net weer even wat anders zijn om bepaalde instellingen aan te passen. Ook het opstart en afsluit menu bevindt zich op een andere plaats. De iMac in- of uitschakelen doet u via het aan- uit symbool. Wanneer u voor het eerst met Apple werkt, kunt u op de website van Apple tips vinden hoe u leert klikken, kopieren en sluiten in een mum van tijd. De startbalk heet bij Apple de doc. Waarmee je eenvoudig je favoriete programma’s mee opent. Een rode batch of een symbool in deze balk geeft aan dat je een taak moet uitvoeren in het programma.

De Apple muis kan ook even wennen zijn, deze reageert licht anders dan een gewone computermuis. 

Met spotlight (het vergrootglas) kun je alles op je iMac mee terugzoeken. Ook resultaten op het internet kunnen worden weergegeven met behulp van de spotlight. 

Wat ook handig is aan de software van Apple is dat je foto’s bijvoorbeeld gemakkelijk met gezinsleden of andere contactpersonen kunt delen. Dit wordt dan niet beperkt door bijv. een iPhone, maar ook iPads, andere iMacs en MacBooks. Het programma wat ik zojuist beschreef heet Airdrop. 

Wat je ook kunt doen met een iMac is dicteren. Je opent hiervoor “open pages” en selecteert vervolgens onder “wijzig” de optie “Start dicteren”. Hiermee kun je in plaats van typen, spreken tegen de computer, waarbij de iMac noteert wat je zegt. Erg handig wanneer je iets even wil opzoeken maar niet direct achter het beeldscherm wil kruipen.

Voldoende op aan te sluiten

U kunt alle moderne apparatuur op de iMac aansluiten. Zo heeft een gemiddelde iMac 44 usb poorten, enkele Thunderbolt poorten, een hoofdtelefoonuitgang en ingebouwde microfoon. Bovendien bevat het een aansluiting voor de netstroomadapter, die de stroom voorziet. Een iMac bevat net als je iPad of iPhone ook over Bluetooth technologie. 

Wanneer u graag meer wilt lezen of bekijken over de iMac, typ dan iMac in op Youtube, waarmee u handige video’s kunt vinden waar meer uitgelegd wordt over de werking van deze mooie 2-in 1 desktop en beeldscherm.

 

https://www.iused.nl