Bsone
Image default
Zakelijke dienstverlening

Administratie uitbesteden om te digitaliseren

De administratie digitaliseren blijkt voor veel bedrijven een goede optie om de administratie te digitaliseren. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt zijn er nog aardig wat bedrijven die een papieren administratie voeren. Inmiddels is het verplicht gesteld om een grotere administratie digitaal te bewaren voor de duur van minimaal zeven jaar. Het is bedrijven binnen het MKB, die over het algemeen een grotere administratie hebben, daarmee niet langer toegestaan om enkel over een papieren administratie te beschikken.

Veel bedrijven doen alles nog handmatig

Van alle ondernemingen die actief zijn binnen het MKB verstuurt maar liefst 64 procent de facturen nog gewoon handmatig. Daarnaast kiest 77 procent ervoor om de facturen handmatig goed te keuren en ook handmatig te betalen. Dit kost in de praktijk erg veel tijd. De administratie uitbesteden is een efficiëntere keuze en een goede manier om direct de hele administratie te digitaliseren.

De administratie uitbesteden levert geld op

Bedrijven die de administratie uitbesteden zijn ervan overtuigd dat dit geld oplevert in plaats van geld kost. Het spreekt voor zich dat het uitbesteden van de administratie een investering vergt. Administratiekantoren, zoals Valk Administraties, voeren de werkzaamheden immers niet gratis uit. De bedrijven die de administratie uitbesteden besparen veel tijd en kunnen deze tijd investeren in het laten ontwikkelen en groeien van het bedrijf. Uiteindelijk brengt dit meer geld in het laatje dan dat er uit het spreekwoordelijke laatje moet worden gehaald om de administratie uit te besteden. Uiteindelijk levert de administratie uitbesteden dus winst op.

Alleen zeer kleine administraties mogen nog op papier

Een deel van de bedrijven heeft de administratie nog niet gedigitaliseerd en doet dit direct vanaf het moment dat de administratie aan een administratiekantoor wordt uitbesteed. Vaak verloopt het verzorgen van de administratie op afstand, waardoor alles direct gedigitaliseerd wordt. Voor bedrijven met een grotere administratie is het verplicht om de administratie digitaal ter beschikking te stellen bij een controle door de Belastingdienst. Alleen zeer kleine bedrijven, met een zeer kleine administratie, mogen nog een papieren administratie overleggen tijdens een dergelijke controle.

https://valkadministraties.nl

Related posts

Het beste groepsverblijf in Brabant voor uw gezelschap

Een passende beursstand huren voor uw komende beursbezoek

De verschillende soorten balpen