Bsone
Image default
Zakelijke dienstverlening

Met Metamorfoze behoudt u cultureel erfgoed voor toekomstige generaties

Digitalisering is in de laatste decennia steeds belangrijker geworden. We hebben graag toegang tot veel informatie en deze informatie moet bovendien snel beschikbaar zijn. Daarom kan het verstandig zijn om uw fysieke archieven en documenten zoals boeken, lesmateriaal, officiële documenten en nog veel meer te digitaliseren dankzij Metamorfoze. Metamorfoze is een programma dat in samenwerking met de Nederlandse overheid is opgesteld om cultureel erfgoed te behouden en te preserveren voor toekomstige generaties. Wilt u zeker weten dat de kwaliteit niet verloren gaat? Dan vertrouwt u op de dienstverlening van GMS.

Vertrouw op het 4-stappenplan van de professional op het gebied van digitalisering

Natuurlijk wilt u uw archief vertrouwen aan professionals die veel kennis van zaken hebben. Gelukkig bent u bij GMS dan aan het juiste adres. Deze professionals krijgen voornamelijk de vaart erin wanneer het digitaliseren pas écht complex wordt – u krijgt altijd een passende oplossing die past bij uw te digitaliseren documenten. GMS werkt volgens een 4-stappenplan waarbij betrokkenheid het kernwoord is. Allereerst wordt er in overleg met u een projectplan opgesteld om Metamorfoze uit te voeren. In dit projectplan wordt op ieder detail ingegaan en is de verhouding tussen u, de Koninklijke Bibliotheek en GMS duidelijk. Vervolgens wordt er overgegaan op inventarisatie en inname, waarbij het materiaal wordt ingeklaard na uw goedkeuring als opdrachtgever. Hierna wordt het materiaal gedigitaliseerd via Metamorfoze zoals uitgeschreven staat in het projectplan. Bij GMS wordt er gewerkt met een duidelijke controleprocedure die bestaat uit onder andere 1:1 controle, dagtargets, proefbatches en nog veel meer. Als laatste wordt de indexering en de structurering van de bestanden uitgevoerd en krijgt u de digitale bestanden opgeleverd. Ook krijgt u de fysieke documenten geretourneerd.

Bekijk de verschillende uitgevoerde projecten

Enkele projecten die GMS al heeft uitgevoerd zijn bijvoorbeeld het Stadsarchief van de Gemeente Amsterdam en de Zeeuwse Bibliotheek. Hierbij zijn onder eeuwenoude kranten, extreem zware boeken en nog veel meer bijzondere drukwerken gedigitaliseerd. Wilt u weten of Metamorfoze ook geschikt is voor uw archief? Neem vrijblijvend contact op met GMS om de mogelijkheden te bespreken, zodat u kunt ontdekken hoe uw archiefmateriaal beter toegankelijk wordt.

https://gmsnl.com/